Приготвяне:
• Всички зеленчуци, заедно със салама, се нарязват на кубчета с размер 1,5 -2 см, а чесънът се накълцва.
• В голяма тенджера на среден огън се слагат морковите за 5 минути с 2-3 с л масло или олио (зеленчуците не трябва да променят цвета си).
• Прибавят се картофите, саламът, чесънът, чилито и брашното.
• Всичко се запържва за 2 минути при непрекъснато разбъркване на продуктите.
• В 400 мл вряла вода се разтваря 1 кубче пилешки бульон.
• Бульонът и прясното мляко се сипват в тенджерата и се довеждат до кипване.
• Огънят се намалява и супата се вари 10 минути (в това време се нарязват червените чушки).
• Прибавят се чушките, царевицата, готварската сметана и настърганата кора от един лайм (лимон).
• Супата се вари 15-20 минути без капак или докато омекнат зеленчуците.
• Към готовата супа се прибавя сокът от лайма (лимона) и нарязаният кориандър или магданоз.
• Поднася се гореща.