|
|
| 26 Март 09, 09:28
|
Пилешка супа с ориз |
|
Продукти:
500 г пилешко филе
2 стръка целина
1 скилидка пресован чесън
1 пръчка канела
1/2 ч л едро смлян черен пипер
1 литър пилешки бульон
сок от 1/2 лимон
100 г ориз
магданоз
джоджен
Приготвяне:
• Филето се нарязва на едро, целината се наситнява.
• В голяма тенджера се смесват нарязаното филе, канелата, черният пипер, целината, пресованият чесън.
• Добавя се бульонът.
• Довежда се до кипване и огънят се намалява.
• Съдът се похлупва и супата се вари 1 час, като от време на време се отнема пяната.
• Прибавя се лимоновият сок и оризът.
• Супата се вари непокрита, докато оризът не омекне.
• При сервиране се поръсва със ситно нарязан магданоз и джоджен.
|
|