Приготвяне:
• Загрейте фурната до 200 С. Покрийте дъното на тавата от фурната с алуминиево фолио.
• Почистете ябълките от семките и ги нарежете на филийки. Поръсете ги с лимонов сок.
• Върху поръсената с брашно повърхност разточете леко тестото и го разрежете на четири правоъгълника. Сложете ги в хладилника за 10 минути.
• През това време разбъркайте бадемите, 2 с л масло и ваниловата есенция и 3 с л захар.
• С тази смес намажете четири блата, но не до ръбовете, и ги сложете в тавата.
• Подредете върху сместа филийките ябълки. Разтопете останалото масло и с него намажете отгоре ябълките, поръсете ги с останалата захар и канела.
• Печете впредварително загрята фурна на 200 С за около 25 минути.