Приготвяне:
• Фурната се загрява на 180 С.
• Тава с диаметър 22 см се намаслява, а стените се покриват с хартия за печене.
• В малка тенджера се разбърква захарта с водата.
• Довежда се до кипване (не бива да кипи!!) и се вари до пълното разтваряне на захарта, след което се кипва.
• Оставя се да ври, без да се разбърка около 10 минути или докато придобие карамелов цвят.
• Изсипва се в тавата, а отгоре се нареждат нарязаните на тънки кръгчета банани.
• Брашната се пресяват със содата и микса от подправките.
• Отделно в голяма купа се сипват леко разбитите яйца.
• Прибавят се кафявата захар, олиото и есенцията.
• Сместа се разбърква леко и се прибавя брашното.
• Най-накрая се сипват пюрираните банани и тестото се разбърква.
• Изсипва се върху бананите.
• Сладкишът се пече непокрит 40 минути.
• Изважда се от фурната и се обръща.
• Отлепва се хартията за печене.
• Сладкишът се поднася горещ или със стайна температура със сметана или с ванилов сладолед.