Приготвяне:
• Фурната се загрява на 190 С.
• Формата за печене (20x10cm) се намаслява и се оставя встрани.
• 2 с л маргарин и крема сиренето се разбиват с миксер на средна скорост.
• Прибавя се захарта, като се продължава да се разбива сместа.
• Добавя се яйцето и още един път се разбива добре.
• В отделна купа се пресява брашното заедно с бакпулвера, содата и солта.
• Бананите се пюрират и се смесват с млякото, рома, ваниловата есенцията, настърганата кора и сока от лайма.
• Пресятото брашно и банановото пюре се прибавят последователно към маслената смес, като след всяко се разбърква добре.
• Към получената смес се прибавят орехите и кокосовите стърготини.
• Тестото се излива в подготвената форма.
• Пече се 50-60 минути, като готовността се проверява с клечка.
ГЛАЗУРА
• В малка тенджерка се смесват маргаринът, захарта, сокът от лайма и ромът.
• Довежда се до леко кипене и се вари 1 минута при постоянно разбъркване.
• Сваля се от котлона и се прибавят орехите и кокосовите стърготини.
• С получената глазура се покрива топлият кекс.