Приготвяне:
• Фурната се загрява на 200 С.
• Формичките за мъфини се намасляват.
• В голяма купа се смесват брашното, бакпулверът, канелата и солта.
• В друга купа се разбъркват маслото, ваниловата есенция, захарта, млякото и яйцето.
• Течната смес се влива към брашното и се разбърква внимателно.
• Най-добре да се разбърка само 10-12 пъти по часовниковата стрелка.
• Ако се използват плодове- нарязани или цели, те се овалват в брашното и се прибавят към сместа.
• Във всяка форма за мъфини се поставя по 60 мл от тестото.
• Също така могат да бъдат поръсени с маслени трохи (виж долу).
• Пекат се 15-17 минути до златист цвят.
• Охлаждат се 15 минути, след което се изваждат и се охлаждат напълно върху метална скара.
Маслени трохи
5 с л разтопено масло
130 г брашно
140 г пудра захар
1/4 ч л канела
• Всички продуките се разбъркват до трохи.