|
|
| 27 Март 09, 15:41
|
Пай с боровинки |
* Тестото за боровинковия пай може да бъде заменено с тесто с мая, многолистно тесто или маслено.
** Боровинките могат да бъдат също така заменени с малини, къпини и т.н. |
Продукти:
ТЕСТО
200 мл течна готварска сметана
290 г брашно
2 ч л бакпулвер
настъргана кора от един лимон
150 г краве масло
400 мл ( ~ 200 г ) боровинки
ЗАЛИВКА
100 мл прясно мляко
100 мл извара или сметана
1 яйце
50 г захар
1 с л ванилова захар
Приготвяне:
• Брашното се смесва с бакпулвера, прибавя се маслото, настърганата кора от лимон.
• Разбива се в кухненският комбайн, докато се получат дребни трохи.
• Прибавя се готварската сметана и се омесва тесто за кратко време.
• Увива се в целофанов плик (свежо фолио).
• Поставя се в хладилника за 1 час.
• Тестото се разточва и се поставя във форма за печене (28-30 см), като се покриват пода и стените.
• Дъното се поръсва с малко нишесте или с бисквитени трохи.
• Боровинките се изсипват.
• Всички продукти за пълнежа се смесват.
• Боровинките се заливат с ваниловата смес.
• Пече се в предварително загрята фурна на 200 С около 30 минути.
|
|