|
|
| 04 Април 11, 22:01
/ Автор: Lolli
|
Огретен с картофи |
|
Огретен с картофи
Продукти 1 кг картофи, 150 г сирене, 100 г кашкавал, 1/3 ч.ч. олио 50 г масло, 3 бр. яйца, 1 с.л. брашно, 2 ч.ч. прясно мляко, 5 с.л. кисело мляко, черен пипер, сол Приготвяне Картофите се измиват и се обелват, нарязват се на кубчета и се сваряват. Сиренето се натрошава и се смесва с 2/3 от олиото и черния пипер и част от кашкавала. Брашното се запържва леко в маслото и се разрежда с прясното мляко. Полученият сос след като заври се отстранява от огъня, смесва се с разбитите яйца и се овкусява със сол. В намазана с мазнина тавичка се нарежда на пластове картофи сирене и отново картофи. Ястието се залива с приготвеният бешамелов сос, поръсва се с настъргания кашкавал и се пече при умерена температура до леко зачервяване. Поднася се с по 1 лъжица кисело мляко. |
|